Συνάντηση για την παροχή διευκρινήσεων σχετικά με την εγγραφή των εφημερίδων μας στο νέο Μητρώο Έντυπου Τύπου (Μ.Ε.Τ.).

  • Μαρ 10, 2023

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Χθες Πέμπτη 9 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου και της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου με τον Γενικό Γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης κ. Δημήτρη Γαλαμάτη και συνεργάτες του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Ιωάννη Οικονόμου, με μοναδικό θέμα συζήτησης την εγγραφή των εφημερίδων μας στο νέο Μητρώο Έντυπου Τύπου (Μ.Ε.Τ.).

Στη συνάντηση, στην οποία την Ε.Ι.Ε.Τ. εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ κ. Αντώνης Μουντάκης και ο Ταμίας κ. Άγγελος Βασίλαινας, ζητήθηκαν διευκρινίσεις σχετικά με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εγγραφή στην πλατφόρμα του Μητρώου Έντυπου Τύπου (Μ.Ε.Τ.).

Κατ’ αρχήν είναι πολύ σημαντικό να δείτε τα δικαιολογητικά που πρέπει να επισυναφθούν και να προβείτε άμεσα στην συλλογή τους, καθώς  κάποια από αυτά καθυστερούν να εκδοθούν (π.χ. ποινικό μητρώο, πιστοποιητικό δικαστικής φερεγγυότητας κ.α.). Για το λόγο αυτό θα πρέπει να τα αναζητήσετε ακόμη και πριν την έναρξη της πλατφόρμας.

Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να μπείτε έγκαιρα στην πλατφόρμα, ακόμη και την πρώτη μέρα λειτουργίας της (Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023), προκειμένου να διαπιστώσετε τυχόν απορίες.

Καθώς ήδη μέλη της Ε.Ι.Ε.Τ. έχουν θέσει αρκετά εύλογα ερωτήματα για τα δικαιολογητικά, σας καλούμε όπως συμμετάσχετε στην διαδικτυακή Τακτική Γενική Συνέλευση που έχει οριστεί για την Παρασκευή 17-3-2023 και ώρα 6 μ.μ. (σας έχει σταλεί σχετική πρόσκληση από 2-3-2023).

Στην Γ.Σ. θα συμμετάσχει και ο νομικός σύμβουλος της Ε.Ι.Ε.Τ. κ. Φώτης Πανταζής, για οποιεσδήποτε απορίες νομικής φύσεως απαιτηθούν.

Εφιστούμε την προσοχή στα μέλη μας για τα παρακάτω:

  1. Η διαδικασία ένταξης στη σχετική πλατφόρμα ξεκινά στις 15 Μαρτίου 2023 και λήγει στις 13 Απριλίου 2023 (δεν θα δοθεί καμία παράταση μετά την ημερομηνία αυτή).
  1. Όποιος δεν εγγραφεί μέχρι 13-4-2023, θα πρέπει να περιμένει τον επόμενο χρόνο (Μάρτιο 2024) και μέχρι τότε δεν θα έχει το δικαίωμα δημοσίευσης διακηρύξεων, προκηρύξεων κ.α., αλλά και κρατικών διαφημίσεων, ενώ δεν θα μπορεί να συμμετάσχει σε οποιοδήποτε πρόγραμμα επιδότησης - ενίσχυσης.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για το Δ.Σ της Ε.Ι.Ε.Τ.

 

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ   
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ                                      ΝΙΚΟΣ ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ                                  

 

Μοιραστείτε το

Submit to Facebook

footer