Στη "Φωνή της Φλωρίνης" και στον Σωτήρη Βόσδου το φετινό βραβείο της Ε.Ι.Ε.Τ.

  • Μαϊ 30, 2022

Η 37η απονομή των δημοσιογραφικών βραβείων και τιμητικών διακρίσεων του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας «Αθανασίου Β. Μπότση», πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Μαΐου 2022 παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στο περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου.

Στην ειδική τελετή απονεμήθηκαν βραβεία και τιμητικές διακρίσεις, σε δημοσιογράφους που διακρίθηκαν σε διάφορους τομείς πνευματικής και κοινωνικής προσφοράς.

Ανάμεσα στους βραβευθέντες, ο συνάδελφος, μέλος της Ε.Ι.Ε.Τ., κ. Σωτήρης Βόσδου, ιδιοκτήτης - εκδότης της εφημερίδας «Φωνή της Φλωρίνης», στον οποίο απονεμήθηκε το βραβείο «Δικαία Ζαμπούνη» που απονέμει από το 2019 η Ένωση μας.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν εκ μέρους της Ε.Ι.Ε.Τ., ο Πρόεδρος Αντώνης Μουντάκης (που έκανε και την απονομή στον κ. Βόσδου), ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Σουρλόπουλος και ο Ταμίας Άγγελος Βασίλαινας.

Η επιλογή του κ. Βόσδου έγινε τόσο λόγω του γεγονότος ότι η εφημερίδα του συμπλήρωσε φέτος εξήντα (60) χρόνια ανελλιπούς έκδοσης, όσο -κυρίως- και για την μεγάλη προσφορά του στην κοινωνία. Ο κ. Βόσδου εκδοτικά πορεύεται στον δρόμο των αείμνηστων γονιών του, Θεόδωρου και Ασημούλας, που διατέλεσαν ιδιοκτήτες - εκδότες της εφημερίδας, ενώ διαγράφει μια πλούσια κοινωνική δράση. Σήμερα είναι Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Φλώρινας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Αναφερόμενος στην βράβευση του ο κ. Βόσδου τόνισε: «Η απονομή του Βραβείου «Δικαίας Ζαμπούνη», της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου, στα πλαίσια των βραβεύσεων του Ιδρύματος Προαγωγής της Δημοσιογραφίας «Αθανασίου Β. Μπότση», αποτελεί ιδιαίτερη και ξεχωριστή τιμή για την «Φωνή της Φλωρίνης», και εμένα προσωπικά. Η εφημερίδα, που συμπλήρωσε 60 χρόνια ανελλιπούς κυκλοφορίας, συνεχίζει την έκδοση με την παρακαταθήκη των γονιών μου Θεόδωρου και Ασημούλας Βόσδου. Στην τελετή απονομής των Βραβείων στο Ζάππειο Μέγαρο, την Πέμπτη 26 Μαΐου 2022, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, παρέλαβα με ιδιαίτερη συγκίνηση το βραβείο από τα χέρια του Προέδρου της Ε.Ι.Ε.Τ. Αντώνη Μουντάκη, καθώς αβίαστα αισθανόμουν την παρουσία των γονιών μου.

Είμαι βέβαιος ότι από εκεί ψηλά παρακολουθούσαν την τελετή και ελπίζω να εκπληρώνω στο ελάχιστο τις «ευγενείς φιλοδοξίες» που είχαν θέσει στο πρώτο φύλλο της έκδοσης, στις 17 Μαρτίου 1962».

Ανάμεσα στους δημοσιογράφους που βραβεύτηκαν ήταν οι: Νίκος Ευαγγελάτος, Πάνος Αμυράς, Ρίτσα Μπιζόγλη, Νίκος Στραβελάκης, Νίκος Φελέκης, Ιορδάνης Χασαπόπουλος κ.α., ειδικές τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν στην πρόεδρο της Επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου, στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» για τα 100 χρόνια κυκλοφορίας της και στην καθηγήτρια και δημοσιογράφο Γιώτα Αντωνοπούλου για την ίδρυση του πρώτου μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Σύγχρονη αθλητική επικοινωνία, δημοσιογραφία και φωτοειδησεογραφία» στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πρώην πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ κ. Γιάννης Οικονόμου, ο υπουργός Επικρατείας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κ. Φραγκογιάννης, η υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Σοφία Βούλτεψη, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νάσος Ηλιόπουλος, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ κ. Μιχάλης Κατρίνης, οι αντιπρόεδροι της Βουλής κ.κ. Νικήτας Κακλαμάνης και Θανάσης Μπούρας, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Γ. Μπρατάκος, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής και πλήθος δημοσιογράφων.  

Την εκδήλωση προσφώνησε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας, «Αθανασίου Μπότση» κ. Πάνος Καραγιάννης, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν η Πρόεδρος τη ΠΟΕΣΥκ. Έλενα Ριζεάκου και η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑκ. Μαρία Αντωνιάδου.

Μοιραστείτε το

Submit to Facebook

footer