Καλύπτεται η εργοδοτική εισφορά του 2% και για το έτος 2021 (Ικανοποιήθηκε το σχετικό αίτημα της Ε.Ι.Ε.Τ.)

  • Μαϊ 19, 2022

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Τροπολογία με την οποία ρυθμίζονται ζητήματα αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης κατατέθηκε σήμερα Πέμπτη 19-5-2022, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Με την τροπολογία:

α. Εντάσσεται και για το έτος 2021 στα χρηματοδοτικά προγράμματα στήριξης των επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων η μερική ή ολική κάλυψη της εργοδοτικής εισφοράς ποσοστού 2% επί του ετήσιου κύκλου εργασιών επιχείρησης προς τον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ).

β. Επεκτείνεται και στο έτος 2021 η δυνατότητα σε υπόχρεες επιχειρήσεις, να ρυθμίσουν οφειλές τους προς τον ΕΔΟΕΑΠ που προκύπτουν από εισφορά εργοδοτών σε έως εβδομήντα δύο (72) δόσεις με ελάχιστο ποσό δόσης τα εκατό (100) ευρώ, με απαλλαγή των προστίμων και των προσαυξήσεων εκπρόθεσμη υποβολής και καταβολής.

Αναφερόμενος στην παραπάνω τροπολογία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ κ. Γιάννης Οικονόμου, επισήμανε κατά την ομιλία του στη Βουλή: "Με την τροπολογία αυτή καλύπτεται η εισφορά του 2% επί του ετήσιου κύκλου εργασιών προς τον ΕΔΟΕΑΠ, για το σύνολο των επιχειρήσεων Τύπου και για το 2021, αλλά και επεκτείνεται η δυνατότητα των επιχειρήσεων Τύπου να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς τον Οργανισμό (ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων) σε έως 72 δόσεις.

Η διαδικασία για τα παραπάνω θα γίνει με το ίδιο ακριβώς πλαίσιο, όπως έγινε πέρσι για την περίοδο 2017-2020. Αυτή είναι μόνο μία ενίσχυση από αυτές που συζητάμε με τους εκπροσώπους των Ενώσεων ιδιοκτητών τύπου. Το επόμενο διάστημα θα ανακοινώσουμε κι άλλα μέτρα στήριξης για να καλυφθεί μέρος του αυξημένου κόστους εκτύπωσης, διακίνησης κ.α. εξόδων των εφημερίδων. Ήδη υπάρχει μια πλατφόρμα που οι περιφερειακές εφημερίδες δηλώνουν τα στοιχεία τους".

 Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η κάλυψη της εργοδοτικής εισφοράς του 2% επί του ετήσιου κύκλου εργασιών των εφημερίδων προς τον ΕΔΟΕΑΠ και για το 2021 αποτελούσε ένα από τα αιτήματα που είχαμε καταθέσει πρόσφατα τόσο προς τον κ. Οικονόμου όσο και προς τον Γενικό Γραμματέα Επικοινωνίας - Ενημέρωσης κ. Γαλαμάτη.

Γι αυτό και η σημερινή εξέλιξη ικανοποιεί το Δ.Σ. της ΕΙΕΤ, ωστόσο δεν εφησυχαζόμαστε και συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας για την θέσπιση διαχρονικών μέτρων στήριξης προς τον τύπο.

Καθώς οι οποιεσδήποτε αποφάσεις για περαιτέρω μέτρα στήριξης θα ληφθούν μετά την δήλωση των στοιχείων μας στη σχετική πλατφόρμα, καλούμε τα μέλη μας να δηλώσουν τα απαιτούμενα στοιχεία, μέσα από τον σύνδεσμο του Gov.gr  https://www.gov.gr/ipiresies/epikheirematike-drasterioteta/eniskhuse-epikheireseon/delose-stoikheion-epikheireseon-entupon-meson-enemeroses, μέσω της διαδρομής «Επιχειρηματική δραστηριότητα», «ενίσχυση επιχειρήσεων», «Δήλωση στοιχείων επιχειρήσεων έντυπων μέσων ενημέρωσης».

Η προθεσμία εκπνέει στο τέλος Μαΐου.

 

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΙΕΤ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ                                     ΝΙΚΟΣ ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μοιραστείτε το

Submit to Facebook

footer