Δεσμεύσεις του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό κ. Ι. Οικονόμου για την στήριξη των Περιφερειακών εφημερίδων

  • Απρ 06, 2022

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Eπισυνάπτεται Δελτίο Τύπου από τη συζήτηση της επίκαιρης  ερώτησης που κατέθεσε στην Βουλή ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου με θέμα: «Πρόβλημα προμήθειας δημοσιογραφικού χάρτου λόγω του πολέμου στην Ουκρανία - Άμεσα μέτρα στήριξης των τοπικών και περιφερειακών εφημερίδων», καθώς και οι δεσμεύσεις στον Βασίλη Κεγκέρογλου για την στήριξη των Περιφερειακών και Τοπικών εφημερίδων.

 

"Την στήριξη των Περιφερειακών και Τοπικών Εφημερίδων ζήτησε με επίκαιρη ερώτηση του που συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Βουλευτής Ν. Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.

Ο Βουλευτής, αφού αναφέρθηκε στον  σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι Περιφερειακές και Τοπικές εφημερίδες στην ενημέρωση των πολιτών και ιδιαίτερα για αυτούς που δεν έχουν την εξοικείωση με τη χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών και του ίντερνετ, έθεσε στην Κυβέρνηση τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις των Περιφερειακών και Τοπικών Εφημερίδων κυρίως λόγω της έλλειψης δημοσιογραφικού χάρτου, της αύξησης του κόστους του ηλεκτρικού και των άλλων συντελεστών παραγωγής και ζήτησε ενέργειες από την Κυβέρνηση για:

  1. Εναλλακτικές πηγές προμήθειας δημοσιογραφικού χαρτιού, με ανάληψη πρωτοβουλιών ευρείας κλίμακας, προφανώς από χώρες που διαθέτουν παραγωγή και δεν την έχουν προσανατολίσει σε άλλες χρήσεις, όπως η Ιταλία και η Σουηδία.
  2. Ελαστικοποίηση των όρων για τις τοπικές και περιφερειακές εφημερίδες ως προς τον αριθμό φύλων που υποχρεούται να εκδίδουν, προκειμένου στην κρίσιμη περίοδο να γίνει εξοικονόμηση χαρτιού, που είναι ζωτικής σημασίας για τις ίδιες.
  3. Συγκεκριμένο πρόγραμμα στήριξης και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο των Περιφερειακών και Τοπικών εφημερίδων.

Ο αρμόδιος Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, κ. Ι.Οικονόμου, απαντώντας στον Βουλευτή Βασίλη Κεγκέρογλου, αφού αναγνώρισε το πρόβλημα που δημιουργείται για τις Περιφερειακές και Τοπικές Εφημερίδες και ιδίως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο,  εξήγγειλε ότι επεξεργάζεται σχέδιο με:

-παρεκκλίσεις από τις βασικές υποχρεώσεις που έχουν οι εφημερίδες αυτές, που είναι εγγεγραμμένες στο μητρώο αλλά και δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε κρατική χρηματοδότηση μέσω της δημοσίευσης και προκηρύξεων.

-επιχορήγηση και επιδότηση της ασφαλιστικής εισφοράς των εν λόγω επιχειρήσεων και ενίσχυσή τους μέσα από χρηματοδοτικά εργαλεία για τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού τους.

Βίντεο από την παρέμβαση του κ. Κεγκέρογλου με τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής: https://youtu.be/80zOyyeqIsM"

 

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ε.Τ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ                                          ΝΙΚΟΣ ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ

 

Μοιραστείτε το

Submit to Facebook

footer