ΕΔΟΕΑΠ: Στήριξη και στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Διαδίκτυο για το 2%

  • Οκτ 15, 2021

ΑΘΗΝΑ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ Ε.Ι.Ε.Τ

ΕΔΟΕΑΠ: Στήριξη και στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Διαδίκτυο για το 2%

Με νέα ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου και υπογράφουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Γιάννης Οικονόμου υπήρξαν τροποποιήσεις στην ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 29 Ιουλίου και αφορά τη χρηματοδότηση των οφειλών επιχειρήσεων Τύπου έναντι του ΕΔΟΕΑΠ (2%).

Η πιο σημαντική είναι πως σύμφωνα με την νέα ΚΥΑ προβλέπεται χρηματοδότηση για τη μηνιαία εισφορά ποσοστού 2% επί του κύκλου εργασιών (τζίρος) και των εργοδοτών ΕΔΟΕΑΠ, οι οποίοι, με βάση την κατάσταση ενεργούς δραστηριότητας (ΚΑΔ) ως ΜΜΕ ανήκουν στην κατηγορία των ιδιωτικών επιχειρήσεων ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης και συγκεκριμένα για την χρονική περίοδο 12/2017 έως 12/2020.

Συγκεκριμένα η νέα ΚΥΑ αφορά τις:

  1. Αμιγείς επιχειρήσεις ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης (ΚΑΔ μόνο για Διαδίκτυο).
  2. Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται με ενιαίο ΑΦΜ σε περισσότερες της μίας κατηγορίας ΜΜΕ, εκ των οποίων η μία κατηγορία είναι ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και η άλλη είναι κατηγορία που δεν ανήκει στις κατηγορίες α) έκδοσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας και περιφερειακών και τοπικών εφημερίδων, β) παρόχων περιεχομένου περιφερειακής εμβέλειας επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, γ) ραδιοφωνικών σταθμών και δ) περιοδικού τύπου.

Θα πρέπει να επισημανθεί πως τις επιχειρήσεις-εργοδότες ΕΔΟΕΑΠ που δραστηριοποιούνταν με βάση τους ΚΑΔ της εταιρείας τους και στο Διαδίκτυο και ήδη έχουν υποβάλει αίτηση ως επιχειρήσεις έκδοσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας και περιφερειακών και τοπικών εφημερίδων, παρόχων περιεχομένου περιφερειακής εμβέλειας επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, ραδιοφωνικών σταθμών και περιοδικού τύπου, θα προστεθεί αυτόματα στο ποσό της χρηματοδότησης και ο κύκλος εργασιών (τζίρος) του Διαδικτύου, παρόλο που είχαν υποβάλει υπεύθυνη δήλωση διαχωρισμού. Συνεπώς δεν χρειάζεται να υποβάλουν νέα αίτηση.

Για το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ε.Τ

 

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓEN.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

        ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ                                ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ

 

Μοιραστείτε το

Submit to Facebook
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Οκτώβριος 2021 09:22

footer