ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΥΠΟ

  • Νοε 16, 2020

                     ΑΘΗΝΑ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΥΠΟ

Τις τελευταίες μέρες έχουν δημοσιευθεί επερωτήσεις βουλευτών καθώς και ανακοινώσεις κομμάτων για θέματα που αφορούν τον Περιφερειακό Τύπο. Κάποια από αυτά, πιθανόν και εν αγνοία βουλευτών και κομμάτων, εξυπηρετούν τα συμφέροντα μιας χούφτας εκδοτών ημερησίων εφημερίδων της Περιφέρειας, που εστιάζουν στα μέτρα στήριξης, όπως αυτά σχεδιάστηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση και ενδεχομένως γίνονται αποδεκτά και από την παρούσα.

Όπως έχουμε επισημάνει σε πολλά δημοσιεύματα οι θέσεις τις ΕΙΕΤ είναι ξεκάθαρες και αταλάντευτες, όσον αφορά τα τρέχοντα μείζονα θέματα του κλάδου μας και είναι:

α. Η -χωρίς αστερίσκους και ημερομηνίες λήξης- διατήρηση της δημοσίευσης των διακηρύξεων. Για μας, όπως και για την συντριπτική πλειοψηφία των ημερήσιων εφημερίδων, πρόκειται για το σημαντικότερο θέμα που αφορά τον Περιφερειακό Τύπο και βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας των διεκδικήσεων μας και όχι ως… υστερόγραφο, όπως δηλαδή σε κάποια κείμενα που κυκλοφορούν.

β. Η μη βεβαίωση των οφειλών μας προς τον ΕΔΟΕΑΠ στο ΚΕΑΟ, μέχρι την έκδοση της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας, που επίσης δεν συμπεριλαμβάνεται σε κάποια κείμενα που κυκλοφορούν.

γ. Όσον αφορά τα… περιβόητα Μέτρα Στήριξης του ΕΝΤΥΠΟΥ Τύπου, που ουσιαστικά θα έρχονταν να αντισταθμίσουν το χαράτσι του ΕΔΟΕΑΠ, έχουμε επίσης αποστείλει πολλές επιστολές στα συναρμόδια υπουργεία, τονίζοντας την ανάγκη να τεθεί ένα δίκαιο πλαίσιο για την οικονομική ενίσχυση των περιφερειακών εφημερίδων, γνωρίζοντας ότι αυτή είναι και η δική σας επιθυμία.

Γι αυτό και καταθέσαμε προτάσεις που κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Όπως είχαμε τονίσει, η καταβολή των χρημάτων στήριξης μόνο για τις θέσεις πλήρους απασχόλησης είναι και άδικη και αντιτίθεται στα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας.

Ζητήσαμε λοιπόν κάτι απλό: να γίνει η κατανομή των χρημάτων με βάση τον υπολογισμό των Ετήσιων Μονάδων Εργασίας (Ε.Μ.Ε.), κριτήριο που χρησιμοποιείται κατά κόρον στα επενδυτικά προγράμματα και στις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις -ενισχύσεις. ή των εργαζομένων με κάθε μορφή απασχόλησης την στιγμή που γίνεται η δήλωση.

Καλούμε τα μέλη μας να μην αναδημοσιεύουν κείμενα που δεν εστιάζουν στα τρία παραπάνω αιτήματα μας, ενώ παράλληλα προκαλούν σύγχυση και αποπροσανατολισμό σχετικά με τα μείζονα θέματα του κλάδου μας.

 

Για το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ε.Τ

 

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓEN.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

        ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ                                ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ

 

 

 

Μοιραστείτε το

Submit to Facebook
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Νοέμβριος 2020 10:17
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Μείωση ενοικίου 40% για τον Νοέμβριο »

footer