Ρυθμίσεις για το Ηλεκτρονικό Μητρώο Περιφερειακού και Τοπικού Τύπου (Διακοπή εκδόσεων – Ελλιπείς εκδόσεις)

  • Μαρ 22, 2020

ΑΘΗΝΑ 22 Μαρτίου 2020

 

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ Ε.Ι.Ε.Τ.

 

ΘΕΜΑ: Ρυθμίσεις για το Ηλεκτρονικό Μητρώο Περιφερειακού και Τοπικού Τύπου (Διακοπή εκδόσεων – Ελλιπείς εκδόσεις)

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Με την Παράγραφο 63 της Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 20-3-2020 - ΦΕΚ 68/Α/20-3-2020 («Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης»), ορίζονται τα παρακάτω:

1.Η προθεσμία υποβολής αίτησης πρώτης καταχώρισης και αίτησης ανανέωσης εγγραφής, καθώς και των σχετικών δικαιολογητικών, στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Περιφερειακού και Τοπικού Τύπου του άρθρου 2 του ν. 3548/2007 (Α' 68) παρατείνεται μέχρι τις 30 Απριλίου 2020.

2.Κατά το χρονικό διάστημα από τις 16 Μαρτίου 2020 έως τις 30 Απριλίου 2020 θεωρείται δικαιολογημένη τυχόν διακοπή της έκδοσης των ημερήσιων περιφερειακών και τοπικών εφημερίδων έως δεκαπέντε (15) ημέρες κατ' ανώτατο όριο και τυχόν διακοπή έως τεσσάρων εκδόσεων των εβδομαδιαίων περιφερειακών και τοπικών εφημερίδων κατ' ανώτατο όριο.

Για το ανωτέρω διάστημα οι υποχρεώσεις των στοιχείων (α) και (β) της παρ. 3 του άρθρου 2 του ν. 3548/2007 (Α' 68) ως προς τα ελάχιστα όρια που περιγράφονται (αριθμός πωλήσεων φύλλων ανά έκδοση και συνολικό εμβαδόν επιφάνειας χαρτιού εκτύπωσης) μειώνονται κατά το ήμισυ.

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Τα παραπάνω προήλθαν από τις παρεμβάσεις της Ένωσης μας, τόσο με αιτήματα που αποστείλαμε στα συναρμόδια Υπουργεία όσο και με συνεχή επικοινωνία με αυτά.

Η Ε.Ι.Ε.Τ. παρακολουθεί τις εξελίξεις με στόχο την καλύτερη δυνατή στήριξη των μελών της αυτές τις κρίσιμες ώρες και σας ενημερώνει συνεχώς για κάθε θέμα που αφορά τον κλάδο μας.

Ευχόμαστε σε όλους τους συναδέλφους υγεία, δύναμη και υπομονή και ότι καλύτερο στο δύσκολο έργο της ενημέρωσης που καλούνται να υπηρετήσουν κάτω από πρωτοφανείς αντίξοες συνθήκες.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ε.Τ

 

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓEN.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

        ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ                                ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ

 

Μοιραστείτε το

Submit to Facebook
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ »

footer