ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ Ε.Ι.Ε.Τ.

  • Μαρ 13, 2020

ΑΘΗΝΑ 13 Μαρτίου 2020

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ Ε.Ι.Ε.Τ.

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Χθες (12-3-2020) ο Πρόεδρος της Ε.Ι.Ε.Τ. Αντώνης Μουντάκης συγκάλεσε έκτακτη διαδικτυακή συζήτηση μεταξύ των μελών του Δ.Σ. της Ε.Ι.Ε.Τ., κατά την οποία συμφωνήθηκαν τα παρακάτω:

  1. Να αποσταλεί αίτημα προς την Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας, να μην συμπεριληφθεί στον έλεγχο των φακέλων του τρέχοντος έτους η περίοδος από 20 Μαρτίου 2020 έως 20 Μαΐου 2020 (δύο μήνες) όσον αφορά τόσο αυτή καθαυτή την έκδοση των εφημερίδων, όσο και τον αριθμό των σελίδων που ο Νόμος 3548/2007 ορίζει.

Κι αυτό γιατί η εξάπλωση του Covid-19 (κορωνοϊού) και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό του, συνιστούν ξεκάθαρα συνθήκες "ανωτέρας βίας" και ως εκ τούτου "θεωρείται δικαιολογημένη η διακοπή της έκδοσης των ημερήσιων και εβδομαδιαίων νομαρχιακών και τοπικών εφημερίδων" (όπως ο Ν. 3548/2007 ορίζει).

*Επίσης προς την Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας θα αποσταλεί αίτημα για παράταση δύο μηνών στην προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών για την ετήσια ανανέωση εγγραφής στο "Μητρώο Περιφερειακού και Τοπικού Τύπου" που λήγει στις 31-3-2020).

  1. Να αποσταλεί επιστολή διαμαρτυρίας προς τον ΕΔΟΕΑΠ που αποστέλλει επιστολές στα μέλη μας απαιτώντας να καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές και το "χαράτσι" του 2%, "αγνοώντας" ότι επίκειται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για δεκάδες προσφυγές (ανάμεσα στις οποίες κι αυτή της Ε.Ι.Ε.Τ.) κατά του σχετικού Νόμου.

Θεωρούμε απαράδεκτο, εν μέσω τόσων προβλημάτων που αντιμετωπίζει τις τελευταίες μέρες η χώρα μας και όλοι οι κλάδοι της οικονομίας της, να ασκείται τέτοιου είδους πίεση προς τα μέλη μας κι ενώ -όπως αναφέραμε και παραπάνω- εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις.

Για το ίδιο θέμα, θα αποστείλουμε επιστολή και προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων.

  1. Τα παραπάνω θέματα, όπως και άλλα που μας απασχολούν (μέτρα στήριξης, ΕΛΤΑ κ.α.) θα τεθούν στον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ κ. Στέλιο Πέτσα, στη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα 16-3-2020.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ε.Τ

 

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓEN.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

        ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ                                ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ

Μοιραστείτε το

Submit to Facebook

footer