Απονομή Ειδικού Βραβείου της Ε.Ι.Ε.Τ. στην εφημερίδα "Σαμιακό Βήμα"

  • Ιαν 20, 2020

ΑΘΗΝΑ 20 Ιανουαρίου 2020

 

 

Απονομή Ειδικού Βραβείου της Ε.Ι.Ε.Τ. στην εφημερίδα "Σαμιακό Βήμα"

Σε μια κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου Σαρόγλου - Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ) στην Αθήνα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020 η 36η απονομή των δημοσιογραφικών βραβείων του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Β. Μπότση.
Πρόκειται για τα κορυφαία δημοσιογραφικά βραβεία της χώρας που φέτος απονεμήθηκαν για 36η χρονιά σε δημοσιογράφους που έχουν παρουσιάσει σημαντικές επιτυχίες, σε οποιονδήποτε τομέα, σε εφημερίδα, ραδιόφωνο, τηλεόραση, διαδίκτυο, φωτορεπορτάζ και οι οποίοι διακρίθηκαν για το σεβασμό τους στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Όπως είναι γνωστό, από πέρσι στην απονομή των βραβείων συμμετάσχει και η Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου που απονέμει βραβείο σε μέλος της, μετά από απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου.

Το φετινό βραβείο "Δικαία Ζαμπούνη" της Ε.Ι.Ε.Τ. απονεμήθηκε, μετά από πρόταση του προέδρου της Ένωσης Αντώνη Μουντάκη και ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., στην εφημερίδα "Σαμιακό Βήμα"

Η επιλογή της συγκεκριμένης εφημερίδας έγινε τόσο λόγω του γεγονότος ότι είναι η μακροβιότερη εβδομαδιαία περιφερειακή εφημερίδα της χώρας (φέτος συμπληρώνει 104 χρόνια συνεχούς εκδοτικής πορείας στο ακριτικό νησί της Σάμου), όσο και για την προσφορά της στην τοπική κοινωνία και στον περιφερειακό Τύπο.

Η εφημερίδα "Σαμιακόν Βήμα" αποτελεί συνέχεια της εφημερίδας "Σάμος". Ιδρύθηκε το 1916 από τον Μιχαήλ Α. Δούκα. Από το 1932 ιδιοκτήτης ήταν ο Κώστας Μ. Δούκας, από το 1970 ο Μιχαήλ Κ. Δούκας και από το 1997 μέχρι το 2007 ο Κώστας Μ. Δούκας. Αυτά τα 81 χρόνια τέσσερις γενιές της οικογένειας Δούκα βρέθηκαν στο εκδοτικό τιμόνι της εφημερίδας. Από το 2007 μέχρι σήμερα εκδότης είναι ο κ. Δημήτρης Κασμιρλής και διευθυντής ο κ. Μάνος Στεφανάκης.

Το βραβείο παρέλαβε από τον πρόεδρο της Ε.Ι.Ε.Τ. κ. Μουντάκη, ο διευθυντής της εφημερίδας κ. Στεφανάκης, καθώς ο ιδιοκτήτης κ. Κασμιρλής απουσίαζε στο εξωτερικό.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ακόμη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, οι πρώην Πρόεδροι της Βουλής κ.κ. Νίκος Βούτσης και Απόστολος Κακλαμάνης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, βουλευτές, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι δημοσιογραφικών ενώσεων κ.α.

Την Ε.Ι.Ε.Τ. εκπροσώπησαν ο πρόεδρος κ. Αντώνης Μουντάκης, ο γενικός γραμματέας κ. Γιώργος Αμβροσίου και ο πρόεδρος της εξελεγκτικής επιτροπής κ. Άγγελος Βασίλαινας.

*Στην φωτογραφία ο πρόεδρος της ΕΙΕΤ κ. Μουντάκης (δεξιά) απονέμει τον ειδικό βραβείο της Ένωσης στον διευθυντή της εφημερίδας "Σαμιακό Βήμα" κ. Στεφανάκη. Αριστερά ο πρόεδρος του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Β. Μπότση, κ. Καραγιάννης.

Για το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ε.Τ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓEN.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ                                ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ

Μοιραστείτε το

Submit to Facebook
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ι.Ε.Τ. »

footer