Ενημέρωση για οφειλές μελών στο ΕΤΕΑΕΠ

  • Νοε 15, 2019

Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2019

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ Ε.Ι.Ε.Τ.

Θέμα: Ενημέρωση για τις οφειλές μελών μας στο ΕΤΕΑΕΠ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Καθημερινά λαμβάνουμε τηλεφωνήματα από συναδέλφους σχετικά με οφειλές που προκύπτουν ότι έχουν τα μέλη μας στο ΕΤΕΑΕΠ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης & Εφάπαξ Παροχών) που από τις αρχές του 2017 λειτουργεί πλέον ως ενιαίο για όλους τους ασφαλισμένους.

Πολλοί συνάδελφοι δεν ήξεραν καν ότι υπάρχουν τέτοιου είδους οφειλές, ενώ και το ταμείο έκανε τις πρώτες αναρτήσεις των ειδοποιητηρίων, μόλις τον Μάρτιο του 2019.

Για να ενημερωθείτε για τις οφειλές σας στο συγκεκριμένο ταμείο (αν δεν το έχετε κάνει ήδη) μπείτε, εσείς ή ο λογιστής σας, στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΤΕΑΕΠ (www.eteaep.gov.gr) , στην επιλογή «Εισφορές μη μισθωτών ΕΤΕΑΕΠ» με τους κωδικούς του taxisnet και θα βρείτε αναλυτικά τις οφειλές σας.


Το σύστημα έχει κάνει ήδη και την ρύθμιση των οφειλών σας σε 36 δόσεις, όπως αναφέρει σχετικά η ανακοίνωση του ταμείου.

Η ελάχιστη μηνιαία εισφορά για επικούρηση και εφάπαξ από τον μήνα Ιανουάριο του 2019 ανέρχονταν σε 64,5 ευρώ/ μήνα (41,02 ευρώ για επικούρηση και 23,43 ευρώ για εφάπαξ). Από τον Φεβρουάριο, λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού, οι εισφορές αναπροσαρμόζονται στα 71,50 ευρώ/ μήνα (45,50 ευρώ για επικούρηση και 26 ευρώ για εφάπαξ).

Από 1η Ιουνίου 2019 το ασφάλιστρο της επικουρικής αναπροσαρμόστηκε στο 6,5% από 7% για όλους, οπότε το ποσό είναι πλέον οριστικά 68,25 /μήνα.

Από το ταμείο έχουν εκδοθεί επίσης οι παρακάτω οδηγίες:

*Όσοι ασφαλισμένοι έχουν παράλληλα και μισθωτή εργασία ή καταβάλουν εισφορές με δελτίο παροχής υπηρεσιών και έχουν μέχρι δύο εργοδότες εξαντλούν την υποχρέωσή τους για καταβολή εισφορών μέσω της ΑΠΔ. Οι ανωτέρω περιπτώσεις ασφαλισμένων, οι οποίοι θα λάβουν ειδοποιητήριο εισφορών, δεν θα πρέπει να καταβάλουν εισφορές μέχρι την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης όπου είτε θα εκδοθούν εκ νέου ειδοποιητήρια, εφόσον απαιτούνται, είτε θα δημιουργηθεί πιστωτικό υπόλοιπο.

*Όσοι ασφαλισμένοι έχουν αποκλειστικά μισθωτή εργασία ή καταβάλουν εισφορές με δελτίο παροχής υπηρεσιών και έχουν μέχρι δύο εργοδότες εξαντλούν την υποχρέωσή τους για καταβολή εισφορών μέσω της ΑΠΔ. Οι ανωτέρω περιπτώσεις ασφαλισμένων, οι οποίοι θα λάβουν ειδοποιητήριο εισφορών, δεν θα πρέπει να καταβάλουν εισφορές μέχρι την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης.

*Όσοι έχουν λήξη ασφάλισης από 1/1/2017 έως 31/12/2018, με διαγραφή από την ΔΟΥ, θα πρέπει να πληρώσουν κανονικά τις αναδρομικές δόσεις της εκκαθάρισης έως την διακοπή τους και δεν θα λάβουν υπόψη τους τυχόν ειδοποιητήρια που αφορούν την μετά τη διακοπή τους περίοδο.

*Όσοι αυτοαπασχολούμενοι κατέθεταν εισφορές για το διάστημα από 1/1/2017 μέσω ΑΠΔ, θα πρέπει να ξεκινήσουν να πληρώνουν κανονικά τις εισφορές τους (σύμφωνα με τα ειδοποιητήρια) και τα ποσά που έχουν ήδη καταβληθεί θα εκκαθαριστούν και θα συμψηφιστούν.

Όσοι έχουν καταθέσει τις εισφορές τους απευθείας σε τραπεζικούς λογαριασμούς των πρώην φορέων του ΕΤΕΑΕΠ, θα πρέπει να στείλουν ταχυδρομικώς τα αντίστοιχα παραστατικά της τράπεζας, στη διεύθυνση Φιλελλήνων 13-15, Τ.Κ. 10557 Αθήνα, για να ενημερωθεί ο ατομικός τους λογαριασμός και να εκκαθαριστούν οι υποχρεώσεις τους.

*Στις περιπτώσεις που οι ασφαλισμένοι διαπιστώσουν διαφορές στην ασφάλισή τους, ο νέος υπολογισμός των εισφορών τους θα γίνει αφού προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την οριστικοποίηση των διαστημάτων ασφάλισής τους.

Για τη διευκόλυνση των ασφαλισμένων κάθε σχετική επικοινωνία θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., χωρίς να απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία στις υπηρεσίες του ΕΤΕΑΕΠ.

Επί ερωτημάτων που υποβάλλονται ηλεκτρονικά, το Ταμείο επικοινωνεί με τους ασφαλισμένους τηλεφωνικά ή τους στέλνει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Ι.Ε.Τ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ

Μοιραστείτε το

Submit to Facebook
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Νοέμβριος 2019 11:42

footer