Διαμαρτυρία με ανοιχτές εφημερίδες!

  • Μαϊ 28, 2018

ΑΘΗΝΑ, 28 Μαΐου 2018

Διαμαρτυρία με ανοιχτές εφημερίδες!

Πολλά μέλη της Ένωσης μας ρωτούν αν συμμετάσχουμε ή όχι στις κατά καιρούς απεργιακές κινητοποιήσεις, όπως αυτές εκφράζονται με αποφάσεις της ΠΟΕΣΥ, δηλαδή με κλειστά ΜΜΕ.

Πάγια θέση του Δ.Σ. της Ε.Ι.Ε.Τ. είναι ότι οι εφημερίδες πρέπει να εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς με άλλο τρόπο, δηλαδή με το μοναδικό όπλο που έχουν, το ΕΝΤΥΠΟ ΤΟΥΣ!

Αυτή την εποχή το να κλείσουμε τις εφημερίδες μας και να σιωπήσουμε για όλα όσα συμβαίνουν και στον δικό μας χώρο, διευκολύνει -για να μην πούμε εξυπηρετεί- όσους έχουν βάλει στο στόχαστρο τον Περιφερειακό Τύπο!

Ως εκ τούτου, η ΕΙΕΤ θεωρεί ότι η μάχη αυτή επιβάλλεται να δίνεται με ανοιχτές εφημερίδες και για το λόγο αυτό εκφράζει την αντίθεση του στις απεργίες που απαιτούν κλειστά ΜΜΕ και καλεί τις δημοσιογραφικές Ενώσεις να επανεξετάσουν τη στάση τους επιλέγοντας άλλες μορφές διαμαρτυρίας, που και πιο αποτελεσματικές θα είναι και λιγότερο ζημιογόνες για τον ήδη χειμαζόμενο Περιφερειακό Τύπο.

Με βάση τα παραπάνω, η Ε.Ι.Ε.Τ. προτείνει στα μέλη της να μην συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που έχει προκηρυχθεί για αυτή την εβδομάδα.

Για το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ε.Τ

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓEN. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ                               ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ

Μοιραστείτε το

Submit to Facebook
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Μάιος 2018 11:49
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Καταδικάζουμε τη στάση του δημάρχου Γόρτυνας »

footer