Κλιμακώνουμε τις αντιδράσεις μας για το χαράτσι του ΕΔΟΕΑΠ

  • Μαϊ 28, 2018

ΑΘΗΝΑ, 28 Μαΐου 2018

Κλιμακώνουμε τις αντιδράσεις μας για το χαράτσι του ΕΔΟΕΑΠ

Με το από 18-5-2018 Δελτίο Τύπου μας, σας είχαμε ενημερώσει για την πρόθεση δικαστικής αμφισβήτησης της επιβληθείσας -με το άρθρο 24 του ν. 4498/2017- εργοδοτικής εισφοράς 2% υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ, η οποία τυγχάνει παράνομη, αντισυνταγματική και καταχρηστική.

Ήδη, με πρωτοβουλία της Ε.Ι.Ε.Τ., πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία μας, την Τετάρτη 25-5-2018, με τις άλλες Ενώσεις Τύπου - ΜΜΕ (εφημερίδες - περιοδικά - τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί, ιστοσελίδες), οι οποίες τοποθετούνται όμοια με εμάς, απέναντι στο νέο χαράτσι και αποφασίσαμε να χαράξουμε κοινή γραμμή αντίδρασης.

Όπως γνωρίζετε, οι πολιτικές επαφές εξαντλήθηκαν από μέρους μας και το μόνο που εν τέλει "αποκομίσαμε" ήταν ψεύτικες διαβεβαιώσεις για διαφορετική αντιμετώπιση του περιφερειακού έντυπου τύπου και αντισταθμιστικά οφέλη που έμειναν στις υποσχέσεις.

Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι η Ένωση μας, κατά το διάστημα τόσο πριν της ψήφισης της διάταξης όσο και μετά, συναντήθηκε με την Υπουργό Εργασίας κ. Έφη Αχτσιόγλου, τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο και τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής και Επικοινωνίας κ. Νίκο Παππά.

Σχετικά με το εύλογο ερώτημα κάθε μέλους, τι κάνουμε μέχρι να υπάρχει εξέλιξη, θετική ή αρνητική, από την δικαστική οδό, είναι στη διακριτική ευχέρεια κάθε μέλους να αποφασίσει για τον εαυτό του, σταθμίζοντας τα οικονομικά του, ανάμεσα στις εναλλακτικές της πληρωμής, της πληρωμής με επιφύλαξη και της μη πληρωμής.

Τελειώνοντας, και καθώς θα ακολουθήσουν κι άλλες ενέργειες από την Ε.Ι.Ε.Τ., σας καλούμε να χρησιμοποιήσετε όλοι τα μοναδικά όπλα που διαθέτουμε: την εφημερίδα και την ιστοσελίδα σας (όσοι λειτουργείτε), για να διαμαρτυρηθούμε για το παράνομο, αντισυνταγματικό και καταχρηστικό χαράτσι που μας επιβλήθηκε, παρ' ότι ακόμη κι αυτοί που το ψήφισαν γνωρίζουν ότι δεν θα ωφελήσει τον ΕΔΟΕΑΠ (που υποτίθεται θέλουν να στηρίξουν), αλλά και το ότι ο περιφερειακός τύπος δεν είχε ποτέ καμία σχέση με τον εν λόγω Οργανισμό.

Για το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ε.Τ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓEN. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ                               ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ

Μοιραστείτε το

Submit to Facebook
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Μάιος 2018 11:50
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Διαμαρτυρία με ανοιχτές εφημερίδες! »

footer