Νέα εφαρμογή για τη νομιμότητα και τη διαφάνεια στην κατανομή διακηρύξεων σε εφημερίδες

  • Δεκ 07, 2016

Μια νέα εφαρμογή τέθηκε σε λειτουργία από την 1η Δεκεμβρίου από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που στόχο έχει τη διαφάνεια, τη νομιμότητα και τη δικαιοσύνη στην κατανομή των διακηρύξεων έργων και προμηθειών στις εφημερίδες, τοπικές, περιφερειακές και πανελλαδικής εμβέλειας.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: «Η ανάθεση των διακηρύξεων θα είναι απολύτως κυκλική, σε τυχαία σειρά και θα εφαρμόζεται ότι προβλέπεται από τη νομοθεσία, σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας, περιφέρειας και πανελλαδικής εμβέλειας. Είναι αυτονόητο ότι δικαίωμα δημοσίευσης έχουν οι εφημερίδες που συμπεριλαμβάνονται στο ΦΕΚ (Καταχώριση δημοσιεύσεων των φορέων του Δημοσίου στο νομαρχιακό και τοπικό Τύπο και άλλες διατάξεις).

Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα, που σχεδιάστηκε και μελετήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου όλες οι δημοσιεύσεις να γίνονται με αντικειμενικό τρόπο και η κατανομή με δικαιοσύνη.

Παράλληλα, διασφαλίζει την υπηρεσία στην αποφυγή λάθους περί μη δημοσίευσης, που θα δημιουργούσε προβλήματα σε κανόνες δημοσιότητας έργων και προμηθειών (ακύρωση έργου, μη κατακύρωση, δημοσιονομική διόρθωση κ.λπ.). Σημειώνεται ότι οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, εκ του νόμου, αποστέλλουν για δημοσίευση όλες τις προκηρύξεις διαγωνισμών έργων, προμηθειών, μισθώσεων, ανακοινώσεων κ.λπ.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η υποχρεωτική εφαρμογή της, βεβαίωση που θα τυπώνεται από την εφαρμογή, θα αποτελεί υποχρεωτικό παραστατικό για την κατακύρωση στην Οικονομική Επιτροπή».

*Η Ε.Ι.Ε.Τ. χαιρετίζει την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και καλεί όλες τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας να προχωρήσουν σε ανάλογες ενέργειες που θα διασφαλίζουν την νομιμότητα και την ισοκατανομή στις δημοσιεύσεις που υποχρεούνται να καταχωρούν στις εφημερίδες.

Για το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ε.Τ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ   
Ο Γ
EN. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ   ΓΑΒΡΙΗΛ ΓΑΛΑΝΟΜΑΤΗΣ

Μοιραστείτε το

Submit to Facebook
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Δεκέμβριος 2016 12:18
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: EΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ Ε.Ι.Ε.Τ »

footer