ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΑΙΟΣ 2015 - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2016

  • Νοε 14, 2016

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ &ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Ε.Ι.Ε.Τ.
(Περίοδος από 22-5-2015 έως 21-10-2016)

Το Δ.Σ.από την πρώτη κιόλας μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του λειτούργησε ως συμπαγής ομάδα και με στοχευμένες κινήσεις. Στα πλαίσια μιας αγαστής συνεργασίας που πρέπει να διέπει το συλλογικό μας όργανο, καταφέραμε να υλοποιήσουμε πολλούς από τους στόχους που θέσαμε αυτό το 17μηνο.Οι αποφάσεις μας ήταν πάντα ομόφωνες και με βάση το συμφέρον των μελών και του κλάδου μας γενικότερα.

Ακολουθούν τα σημαντικότερα σημεία του διοικητικού μας απολογισμού για το διάστημα από 23-5-2015 έως 19-10-2016:

1)ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ Ν. 2328/1995: Μετά από συζητήσεις που είχαμε με ανθρώπους της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας, διαπιστώσαμε ότι κάθε χρόνο διατίθενται κονδύλια πολλών εκατομμυρίων ευρώ για τη διαφημιστική προβολή όλων των Περιφερειών της χώρας! Τα κονδύλια αυτά τα διαχειρίζονται οι Περιφέρειες, όμως μέχρι σήμερα δεν έχουν δοθεί στις εβδομαδιαίες περιφερειακές εφημερίδες τα ποσά που δικαιούνται.  
Σε συνεργασία με τον νομικό μας σύμβουλο, ζητήσαμε από κάθε Περιφέρεια να μας δοθεί αναλυτικός απολογισμός για το που έχουν διατεθεί τα χρήματα αυτά, καθώς στις σχετικές εγκρίσεις αναφέρονται συγκεκριμένα ποσά για τις εφημερίδες, ωστόσο στην κατανομή τους είτε δεν αναφέρονταν καταχωρήσεις σε εφημερίδες, είτε τα ποσά που αυτές έλαβαν ήταν κατά πολύ λιγότερα αυτών που ο Νόμος προβλέπει.
Επίσης, με παρέμβαση μας στον Γ.Γ.Ε. ζητήσαμε να υποχρεωθούν ΟΛΟΙ οι δημόσιοι φορείς να αποστέλλουν τα προγράμματά τους για έγκριση και η Γραμματεία να τα κοινοποιεί στην Ένωση μας και να τα αναρτά στο Διαδίκτυο. Με τον τρόπο αυτό θα γνωρίζουμε αν τηρείται η πλήρης και διαφανή κατανομή του 30% της κρατικής διαφήμισης στις εφημερίδες της Περιφέρειας.
Ήδη έχουμε απαντήσεις από όλες σχεδόν τις Περιφέρειες της χώρας και έπονται οι σχετικές μας κινήσεις, όπου απαιτούνται, για την απαίτηση των χρημάτων που μας αναλογούν, καθώς αποδείχθηκε ότι κάποιες Περιφέρειες καταστρατηγούσαν προκλητικά τον Ν. 2328/1995 που επιβάλει την κατανομή του 30% κάθε διαφημιστικού προγράμματος στον Περιφερειακό Τύπο.
Παράλληλα, σας ενημερώνουμε με δελτία τύπου κάθε φορά που ένα νέο πρόγραμμα διαφημιστικής προβολής αναρτάται στη Διαύγεια, ούτως ώστε να μπορείτε να διεκδικήσετε καταχωρήσεις από την Περιφέρεια σας.
Επιπλέον, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι -όπως διαπιστώσαμε- κάποιες περιφέρειες, μετά τις δικές μας συνεχείς παρεμβάσεις, δίνουν καταχωρήσεις τους τελευταίους μήνες στις εβδομαδιαίες εφημερίδες και στόχος μας είναι αυτό να επεκταθεί σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

2) ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΣ: Με στόχο να προσελκύσουμε διαφήμιση που θα αποφέρει έσοδα τόσο για τα μέλη όσο και την Ένωση μας, προχωρήσαμε σε συνεργασία με εξωτερικούς συνεργάτες -διαφημιστές (κ. Ρεγγίνα Μασσέλου και κ. Άρη Γκέρτσο), που ήδη έχουν δομήσει το προφίλ των 55 εφημερίδων που συμφώνησαν να συμμετάσχουν στο εγχείρημα.
Η εταιρεία θα αναλάβει την εκπροσώπηση των εφημερίδων αυτών στη διαφημιστική αγορά, ήτοι σε διαφημιστικές εταιρείες και διαφημιζόμενους.
Στόχος είναι η ενίσχυση της δυνατότητας προσέλκυσης εσόδου προωθώντας τις εφημερίδες - μέλη ως σύνολο, αξιοποιώντας τη δυναμική του τοπικού τύπου και την συνολική γεωγραφική και πληθυσμιακή κάλυψη που παρέχουν.

3)ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΣΠΑ: Ένταξη των εφημερίδων μας σε αναπτυξιακά προγράμματα, υπό τη στήριξη - καθοδήγηση της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας. Για τον λόγο αυτό συναντηθήκαμε με τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Χαρίτση, από τον οποίο ζητήσαμε κλαδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα, όμως το αίτημα μας δεν έγινε αποδεκτό.
Ωστόσο, βρισκόμαστε σε επαφή με μελετητικό γραφείο της Αθήνας και από τον επόμενο μήνα θα σας ενημερώνουμε με σχετικά Δελτία Τύπου για τις προκηρύξεις προγραμμάτων που ενδεχομένως θα σας ενδιαφέρουν.
Παράλληλα, από κοινού με την Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου (ΕΣΕΤ), συναντηθήκαμε με τον Γενικό Γραμματέα Επικοινωνίας κ. Κρέτσο, ζητώντας τη συνδρομή του για τηνκατάθεση κοινής πρότασης προς το Υπουργείο Εργασίας για την έγκριση προγραμμάτων ενίσχυσης - επιδότησης της απασχόλησης δημοσιογράφων σε εβδομαδιαίες περιφερειακές εφημερίδες. Στην περίπτωση αυτή η Ε.Ι.Ε.Τ.θα αποτελεί τον εργοδοτικό φορέα υλοποίησης του προγράμματος.
Ωστόσο, αυτή την εποχή υλοποιούμε το πρόγραμμα «Κατάρτιση & Πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα». Προκειμένου η Ένωση μας να μπορέσει να υποβάλει, σε συνεργασία με τους συνεργάτες μας, μια άρτια πρόταση (το πρόγραμμα είναι ανταγωνιστικό) και η οποία θα έχει πιθανότητες έγκρισης, σας παρακαλούμε να ανταποκριθείτε άμεσα και με ακρίβεια στα στοιχεία που θα σας ζητήσει η γραμματεία της Ένωσης μας.

4) ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ: Καθώς οι οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις τρέχουν, επιδιώξαμε και καταφέραμε να είμαστε πάντα κοντά με παρεμβάσεις όπου και όποτε χρειάστηκε.
Συγκεκριμένα:

-Κατάργηση δημοσιεύσεων: Ένα θέμα στο οποίο αναλώσαμε αρκετό χρόνο ήταν αυτό της κατάργησης της υποχρεωτικότητα των δημοσιεύσεων του κράτους στις περιφερειακές εφημερίδες.
Σε συνάντηση που είχαμε με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Σταθάκη μας γνωστοποιήθηκε η πρόθεση της κυβέρνησης είτε να καταργήσει είτε να συρρικνώσει τις διαστάσεις των δημοσιεύσεων. Χωρίς καθυστέρηση ενημερώσαμε και τις άλλες τρεις Ενώσεις Περιφερειακού Τύπου μαζί με τις οποίες κινηθήκαμε αστραπιαία και συγκροτημένα, με αποτέλεσμα να δοθεί παράταση στις δημοσιεύσεις μέχρι τις 31-12-2020.
Με την ευκαιρία, να υπογραμμίσουμε ότι το θέμα της κατάργησης της υποχρέωσης των δημοσιεύσεων ΟΤΑ και ΝΠΔΔ στις περιφερειακές εφημερίδες «άνοιξε» τουλάχιστον τρεις φορές από τη μέρα που αναλάβαμε τη διοίκηση της Ε.Ι.Ε.Τ μέχρι σήμερα. Και έκλεισε ισάριθμες, επιτυχώς για τον κλάδο μας, μετά από πολλές παρεμβάσεις μας προς κυβέρνηση, υπουργεία και κόμματα.
Ωστόσο, ο Ν. 4412/2016, περί δημοσίων συμβάσεων, είχε και κάποια «ψιλά» γράμματα όπου αναγράφονται κάποιες αλλαγές στις υποχρεωτικές δημοσιεύσεις (π.χ. πρόχειροι διαγωνισμοί), οπότε και έχει ανοίξει ένα ακόμη κεφάλαιο διεκδίκησης για μας.
Για το σκοπό αυτό ζητήσαμε, από κοινού με τον ΣΗΠΕ, την έκδοση ερμηνευτικής εγκυκλίου από τους υπουργούς Εσωτερικών και Υποδομών, ωστόσο -παρ’ ότι έχει περάσει ήδη ένας μήνας- δεν έχουμε πάρει απάντηση από τα δύο Υπουργεία. Ήδη ο νομικός μας σύμβουλος έχει αναλάβει την αποσαφήνιση του Νόμου και ανάλογα θα κινηθούμε στη συνέχεια, ενώ θα επιδιώξουμε συνεργασία με την ΚΕΔΕ για το θέμα.

-Ν. 3548/2007: Ο Νόμος αποδείχθηκε στην πράξη ότι είχε πολλά κενά και στην εξέλιξή του εμφάνισε προβλήματα τόσο για τις περισσότερες από τις εφημερίδες που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις ή δεν επιθυμούσαν να μπουν στη σχετική λίστα και αναπόφευκτα οδηγήθηκαν στον μαρασμό, όσο και για αρκετές ακόμα που συμπεριελήφθησαν στη λίστα όμως επιβαρύνθηκαν οικονομικά χωρίς τα οφέλη τους να είναι ανάλογα.
Όπως επισημάναμε στον Γενικό Γραμματέα κ. Κρέτσο, αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε ένα νέο Νόμο που θα είναι προσαρμοσμένος στην δύσκολη οικονομική εποχή και θα δώσει βαθιά ανάσα στον εβδομαδιαίο περιφερειακό τύπο.

-Κατάργηση Αγγελιοσήμου – Ένταξη ΕΤΑΠ ΜΜΕ στον ΕΦΚΑ: Με πρωτοβουλία της Ε.Ι.Ε.Τ. και τη συμμετοχή πέντε Ενώσεων εστάλη επιστολή προς τον τότε υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Κατρούγκαλο, στις οποίες επισήμαναν τις κοινές τους θέσεις τόσο για το θέμα της κατάργησης του Αγγελιοσήμου όσο και της προοπτικής ένταξης του ΕΤΑΠ ΜΜΕ στον ενιαίο φορέα ασφάλισης. Καταφέραμε, έστω και για ένα περίπου έτος, να διασώσουμε το Αγγελιόσημο, ωστόσο ο κ. υπουργός αποφάσισε την κατάργηση του στις 15-9-2016, κάτι οδηγεί στον μαρασμό τόσο την Ένωση μας όσο και το Ασφαλιστικό μας ταμείο (ΕΤΑΠ ΜΜΕ - πρώην ΤΑΙΣΥΤ). Και μάλιστα χωρίς να μας αιτιολογήσει την απόφαση του, αλλά και χωρίς να εξεύρει ισοδύναμα όπως μας είχε υποσχεθεί.

-Ανεξέλεγκτη λειτουργία blog και ιστοσελίδων: Όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμη θέσαμε στην Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2016 στα Χανιά. Ωστόσο, ξεχωριστό τόνο στις θέσεις που καταθέσαμε στον Γ.Γ.Ε. δώσαμε στο πρόβλημα που παρουσιάζεται κατά κόρον τα τελευταία χρόνια και αφορά παράνομα blog και ιστοσελίδες που λειτουργούν ανά την Ελληνική επικράτεια χωρίς να έχουν καμία νομική και φορολογική υπόσταση.
Σε κάθε περίπτωση αυτά τα δήθεν ενημερωτικά μέσα δεν έχουν καμία σχέση με την τακτική, αντικειμενική και αμερόληπτη ενημέρωση, ζημιώνοντας παράλληλα έγκριτες και αξιόπιστες επιχειρήσεις των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Ο αθέμιτος ανταγωνισμός είναι ξεκάθαρος και επιζήμιος για τις εφημερίδες της περιφέρειας που έχοντας τεράστια λειτουργικά έξοδα (εκτύπωση, ενοίκια, προσωπικό, διανομή κλπ.), έχουν να αντιμετωπίσουν στην περιοχή τους blog και ιστοσελίδες που πωλούν σε εξευτελιστικές τιμές τους διαφημιστικούς τους χώρους, καθώς λειτουργούν με λιγοστά ή μηδαμινά έξοδα (χωρίς επαγγελματικό χώρο, προσωπικό, αλλά και χωρίς να φορολογούνται).

-Αίτημα για προσωρινή διακοπή ή ελλιπή έκδοση: Τον Ιούλιο του 2015 η Ε.Ι.Ε.Τ. κατέθεσε αίτημα στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας ζητώντας να μην συμπεριληφθεί στο έλεγχο των φακέλων εκείνου του έτους η περίοδος από 28 Ιουνίου 2015 έως και δεκαπέντε ημέρες μετά το άνοιγμα των Τραπεζών (μέχρι να ομαλοποιηθεί και πάλι η οικονομία), όσον αφορά τόσο αυτή καθαυτή την έκδοση των εφημερίδων, όσο και τον αριθμό των σελίδων που ο Νόμος 3548/2007 ορίζει.
Η Ε.Ι.Ε.Τ., με κατεπείγουσα επιστολή προς τον Γ.Γ.Ε. κ. Κρέτσο (2-7-2015), επισήμαινε ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με το κλείσιμο των Τραπεζών δεν επιτρέπει σε πολλά μέλη της Ένωσης μας είτε να εκδώσουν τις εφημερίδες τους είτε να προχωρήσουν σε πλήρεις εκδόσεις (όπως ο Ν. 3548/2007 ορίζει), καθώς είχαν προκύψει σοβαρότατα προβλήματα στην έκδοση των εφημερίδων τους (αδυναμία αγοράς χαρτιού, αδυναμία πληρωμής εκτύπωσης κ.ο.κ.).
Επίσης, επισημαίναμε ότι η αργία των τραπεζών συνιστά «ανωτέρα βία» σύμφωνα και με τη σχετική διάταξη του νόμου περί μη έκδοσης εντύπων, η οποία αναφέρει: "Θεωρείται δικαιολογημένη η διακοπή της έκδοσης των ημερήσιων και εβδομαδιαίων νομαρχιακών και τοπικών εφημερίδων μόνο κατά τις επίσημες αργίες, κατά τις τοπικές αργίες ή για λόγους ανωτέρας βίας".
Το αίτημα μας έγινε αποδεκτό και η ΓΓΕ δεν συμπεριέλαβε στον έλεγχο των φακέλων εκείνου του έτους την περίοδο από 28 Ιουνίου 2015 έως 10 Σεπτεμβρίου 2015, οπότε όποια μέλη μας αντιμετώπιζαν πρόβλημα με την έκδοση της εφημερίδας τους, είτε δεν εξέδωσαν κάποια φύλλα είτε κυκλοφόρησαν με λιγότερες σελίδες.

-ΦΠΑ - ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ: Επίσης, κάναμε συνεχείς και, όπως αποδείχθηκε, αποτελεσματικές παρεμβάσεις τόσο στο θέμα που είχε προκύψει με την ανάκληση της επιδότησης της ταχυδρομικής διακίνησης του Τύπου για το έτος 2015 (της τελευταίας κρατικής επιδότησης για την ενίσχυση του Περιφερειακού Τύπου!), όσο και στην σχεδιαζόμενη αλλαγή του Φ.Π.Α. στις εφημερίδες (από 6,5% σε 13 ή 23%).
Τελικά, όχι μόνο δεν αυξήθηκε ο ΦΠΑ στις συνδρομές κ.α. αλλά μειώθηκε κατά 0,5%!

5) ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ Δ.Σ.: Σε συνέχεια της πρώτης ανοιχτής συνεδρίασης του Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε το 2014 στη Βέροια, πραγματοποιήσαμε μία ακόμη στη Γ.Γ.Ε. τον Μάιο του 2016.
Καθώς, στόχος μας παραμένει η εξωστρέφεια και η γνωριμίας μεταξύ όλων των μελών της Ε.Ι.Ε.Τ., θα συνεχίσουμε ανάλογες πρωτοβουλίες, με τη διοργάνωση είτε μιας ακόμη ανοικτής συνεδρίαση είτε ημερίδαςστην Ελληνική περιφέρεια.

6) ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ: Από τις πρώτες κιόλας μέρες που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, ήρθαμε σε επαφή με τις άλλες Ενώσεις Περιφερειακού Τύπου για τη δημιουργία Ομοσπονδίας με στόχο τη συντονισμένη και καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση του κλάδου στις διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση και άλλους εμπλεκόμενους φορείς. Μάλιστα, κάναμε από κοινού, έγγραφες και προφορικές, παρεμβάσεις για κοινά θέματα και προβλήματα των Ενώσεων (αθέμιτος ανταγωνισμός από διαδικτυακές ιστοσελίδες και blog, επαναφορά δημοσίευσης Ισολογισμών στις εφημερίδες κλπ., κατάργηση δημοσίευσης υποχρεωτικών καταχωρήσεων, αγγελιόσημο).
Μάλιστα, με πρωτοβουλία της Ε.Ι.Ε.Τ., πραγματοποιήθηκε στα γραφεία μας κοινή συνάντηση όλων των Ενώσεων (Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου, Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Ελλάδας, Σύνδεσμος Περιφερειακών Εφημερίδων, Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου, Ένωση Τοπικών Εφημερίδων Αττικής).

7) ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ:  Όπως ήδη γνωρίζετε, το Νέο Καταστατικό της Ένωσης μας εγκρίθηκε ομόφωνα κατά Τακτική Γενική Συνέλευση της 13-6-2015. Ωστόσο, λόγω της γραφειοκρατικής διαδικασίας (απομαγνητοφώνηση πρακτικών κ.α.), αλλά κυρίως –λόγω της πολύμηνης απεργίας των δικηγόρων δεν κατέστη εφικτό να κατατεθεί μέχρι πρόσφατα.
Κατά την πρόσφατη Γενική μας Συνέλευση και δεδομένων των εξελίξεων που προέκυψαν τελευταία (κατάργηση αγγελιοσήμου κ.α.), αλλά και της πρότασης της Ένωσης Τοπικών Εφημερίδων Αττικής για την ένταξη των μελών της στην Ένωση μας, αποφασίστηκε όπως διερευνηθεί από τον νομικό μας σύμβουλο το ενδεχόμενο κάποιων μικρών αλλαγών που θα κάνουν ακόμη πιο ευέλικτη και πιο σύγχρονη τη λειτουργία της Ένωσης μας. Εντός των επόμενων ημερών θα σας ενημερώσουμε για το αν το Καταστατικό μας κατατεθεί άμεσα στο Πρωτοδικείο ή απαιτηθούν αλλαγές που θα επιβάλουν την άμεση διενέργεια Γενικής Συνέλευσης που απαιτείται αν σημειωθούν αλλαγές στο ήδη εγκεκριμένο Καταστατικό.

8) ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ: Δυστυχώς μια παθογένεια που ταλάνιζε για δεκαετίες την Ένωση μας και την έκανε δυσλειτουργική και αναποτελεσματική ήταν η εσωστρέφεια. Ένας από τους βασικούς μας στόχους ήταν να δώσουμε τέλος σ’ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση που καθιστούσε την Ε.Ι.Ε.Τ. φτωχό συγγενή και ουραγό των εξελίξεων στον περιφερειακό τύπου.
Για το λόγο αυτό:
-Όπως αναφέραμε και παραπάνω, συνεργαστήκαμε σε κοινά θέματα με όλες τις Ενώσεις ιδιοκτητών - εκδοτών, αλλά και με Ενώσεις Δημοσιογράφων (ΠΟΕΣΥ, ΕΣΕΤ κ.α.)
-Διοργανώσαμε συναντήσεις με βουλευτές στα γραφεία της Ένωσης μας, ενώ συνεχείς ήταν οι επισκέψεις σε ΓΓΕ, Υπουργεία, Ελληνικό Κοινοβούλιο και κόμματα.
-Επίσης, ενημερώσαμε για τα προβλήματα του κλάδου μας όλους τους Έλληνες ευρωβουλευτές και μάλιστα μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο των Βρυξελλών, ενώ θεωρούμε σημαντική την παρέμβαση της Ένωσης τέως Βουλευτών - Ευρωβουλευτών που στήριξαν τα δίκαια αιτήματα μας με επιστολές.

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,
Αυτούς τους 17 -πραγματικά πολύ δύσκολους και καθοριστικούς για την Ένωση και τον κλάδο μας- μήνες, θεωρούμε ότι κάναμε ότι μπορούσαμε για να βρει η Ε.Ι.Ε.Τ. τον δρόμο της και να αποκτήσει ξεκάθαρο ρόλο. Σίγουρα θα μπορούσαμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα, όμως αντιμετωπίσαμε πολλές αντιξοότητες (ρευστή πολιτική κατάσταση, βαθιά οικονομική κρίση, χρέη από το παρελθόν, γενική αναξιοπιστία, αν όχι απαξίωση, προς την Ε.Ι.Ε.Τ. από φορείς αλλά ακόμη και από τα ίδια τα μέλη της, κλπ.)
Καταφέραμε, και μάλιστα πολλές φορές με τη βοήθεια πολλών από εσάς, να ξεπεράσουμε παθογένειες και προβλήματα που έρχονταν από το παρελθόν.
Πλέον στρέφουμε το βλέμμα μας στην επόμενη μέρα. Οι πόρτες της Ένωσης είναι ανοιχτές σε όσους συναδέλφους επιθυμούν να βοηθήσουν τις προσπάθειες μας, μακριά από την εσωστρέφεια και τους αποκλεισμούς που ταλάνιζαν την Ε.Ι.Ε.Τ. εδώ και δεκαετίες.
Θεωρώντας ότι όλοι μας, είτε είμαστε στο Δ.Σ. είτε όχι, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια Ένωση ακόμα πιο δυνατή και υπολογίσιμη, μια Ένωση που θα ανταποκρίνεται στον ρόλο της, διατηρούμε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με όσα μέλη επιθυμούν να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στην προσπάθεια αυτή.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Ο Πρόεδρος: Αντώνης Μουντάκης
Ο Α' Αντιπρόεδρος: Σταύρος Μάτσης
Ο Β' Αντιπρόεδρος: Σπύρος Λάτσας
Ο Γεν. Γραμματέας: Γαβριήλ Γαλανομάτης
Ο Ταμίας: Κωνσταντίνος Μαυρομάτης
Η Ειδ. Γραμματέας: Σμαρώ Γιαννούλη
Το Μέλος: Νίκος Σουρλόπουλος

Μοιραστείτε το

Submit to Facebook
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Νοέμβριος 2016 10:40

footer