Γιατί πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες στην ανοικτή συνεδρίαση του Σαββάτου 28 Μαΐου

  • Μαϊ 20, 2016

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ε.Ι.Ε.Τ.

"Γιατί πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες στην ανοικτή συνεδρίαση του Σαββάτου 28 Μαΐου"

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Όπως σας έχει ήδη γνωστοποιηθεί με σχετική πρόσκληση, το Σάββατο 28 Μαΐου και ώρα 11 π.μ. στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων - συνεδριάσεων (ισόγειο), της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας - Ενημέρωσης (οδός Αλ. Πάντου & Φραγκούδη, πλησίον Παντείου Πανεπιστημίου, Καλλιθέα), θα πραγματοποιηθεί ΑΝΟΙΧΤΗ για όλα τα μέλη μας συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΙΕΤ, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

1) Συνεργασία με εξωτερικούς συνεργάτες με στόχο να προσελκύσουμε διαφήμιση που θα αποφέρει έσοδα τόσο για τα μέλη όσο και την Ένωση μας (παρουσίαση από τους διαφημιστές κα Ρεγγίνα Μασσέλου και κο Άρη Γκέρτσο).

2) Δημιουργία και ανάπτυξη ιστοσελίδων των μελών μας, με στόχο να συμπεριληφθούν στο Ηλεκτρονικό Μητρώο ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης – ενημερωτικών ιστοσελίδων που σχεδιάζει η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας.

3) Δημιουργία πανελλήνιου ειδησεογραφικού portal, υπό την σκέπη της Ε.Ι.Ε.Τ. με στόχο να αποφέρει έσοδα τόσο στην Ένωση όσο και στα μέλη που θα συμμετάσχουν.

4) Κατάργηση Αγγελιοσήμου και οι επιπτώσεις στη λειτουργία της Ένωσης αλλά και του ασφαλιστικού μας φορέα (ΕΤΑΠ ΜΜΕ - ΤΑΙΣΥΤ).

5) Κατάργηση ή μείωση τιμής πόντου στις δημοσιεύσεις διακηρύξεων - προκηρύξεων (Ν. 3548/2007).

Όπως θα διαπιστώσατε από το πινάκιο της συνεδρίασης, εκτός από τα θέματα που μας απασχολούν τον τελευταίο καιρό και αφορούν την βιωσιμότητα του κλάδου μας, θα συζητηθούν οι αναπτυξιακές δράσεις που έχει επεξεργαστεί εδώ και αρκετό καιρό η διοίκηση της Ένωσης μας και στο κομμάτι αυτό ρίχνουμε ιδιαίτερο βάρος υλοποιώντας παλαιότερες δεσμεύσεις μας για τη δημιουργία μιας Ένωσης που θα παράγει ουσιαστικό και αναπτυξιακό έργο προς τα μέλη της και παράλληλα θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια της αυτόνομα και δημιουργικά.

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Oι λόγοι για την παρουσία όλων των μελών της Ε.Ι.Ε.Τ. στην ανοιχτή συνεδρίαση του Σαββάτου 28 Μαΐου είναι πολλοί και σημαντικοί καθώς τα θέματα που θα συζητηθούν μας αφορούν ΟΛΟΥΣ!

Ως Δ.Σ. θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική και καθοριστική για το μέλλον της Ε.Ι.Ε.Τ. και των εφημερίδων μας αυτή την ανοιχτή συνεδρίαση, καθώς όσοι και όσες παρευρεθούν θα:

1. Ενημερωθούν από τους συνεργάτες της Ένωσης μας για τις επικείμενες διαφημιστικές συνεργασίες (εν δυνάμει πελάτες μας, πλάνο συνεργασίας κλπ.)

2. Έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την ανάπτυξη των ιστοσελίδων τους, τη δημιουργία πανελλήνιου ειδησεογραφικού portal, την έκδοση πανελλήνιου εντύπου και ότι άλλο θεωρούν ότι θα αποφέρει έσοδα τόσο στην Ένωση όσο και στα μέλη της.

3.Ενισχύσουν την διαπραγματευτική ισχύ του Δ.Σ. έτσι ώστε να προωθήσουμε με τον καλύτερο και δυναμικότερο τρόπο τα δίκαια αιτήματά μας και να μην επιτρέψουμε την υλοποίηση μεθοδεύσεων που θα οδηγήσουν σε μαρασμό την πλειοψηφία των εφημερίδων μας (κατάργηση αγγελιοσήμου, αύξηση ΦΠΑ στις συνδρομές - πωλήσεις, κατάργηση δημοσιεύσεων κ.α.).

Όπως καταλαβαίνετε η εικόνα μιας αίθουσας με παρόντα λιγοστά μέλη, απαξιώνει και αποδυναμώνει και το συνδικαλιστικό μας όργανο αλλά και τον κλάδο μας γενικότερα και μάλιστα στην δυσκολότερη εποχή τους.

Σας περιμένουμε...

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Ι.Ε.Τ.

Μοιραστείτε το

Submit to Facebook
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Μάιος 2016 13:17

footer