Ενημέρωση Μελών Ε.Ι.Ε.Τ.

  • Ιαν 21, 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας αποστέλλουμε το παρόν Δελτίο Τύπου προς ενημέρωση σας:

1) Κατάθεση δικαιολογητικών για ένταξη στο Ν.3548/2007 (έτος 2015)

Σας υπενθυμίζουμε ότι και φέτος η καταληκτική ημερομηνία της προθεσμίας κατάθεσης των δικαιολογητικών των συναδέλφων που επιθυμούν να ενταχθούν στο Νόμο 3548/07, είναι η 10η Μαρτίου 2016 (σφραγίδα ταχυδρομείου).

Επισημαίνουμε ότι τα δικαιολογητικά πρέπει να υποβληθούν κανονικά και σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, μέχρι την παραπάνω ημερομηνία, καθώς δεν έχουμε ενημερωθεί αν πρόκειται να δοθεί φέτος η δυνατότητα για αίτηση "θεραπείας".

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι ίδια όπως την περασμένη χρονιά (άρθρο 2 παρ. 3 του Ν. 3548/2007 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει).

Υπενθυμίζουμε μόνο ότι από το 2013 τα πωληθέντα φύλλα που μπορούν να δηλώσουν οι ενδιαφερόμενοι είναι: 500 φύλλα για Νομούς με πληθυσμό άνω των 80.000 κατοίκων και σε 350 φύλλα για Νομούς με πληθυσμό κάτω των 80.000 κατοίκων.

Όσον αφορά τις περιοδικές δηλώσεις υποβολής Φ.Π.Α., για τις οποίες μας ρωτούν πολλοί συνάδελφοι, επισημαίνουμε ότι στον φάκελο πρέπει να περιλαμβάνονται και τα αποδεικτικά κατάθεσης της κάθε δήλωσης ξεχωριστά (συνολικά: τέσσερα (4) αποδεικτικά).

Τέλος, επισημαίνουμε ότι:

-Η υποβολή των φακέλων των δικαιολογητικών, εντός της ανωτέρω προθεσμίας, γίνεται στο Πρωτόκολλο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας (Φραγκούδη 11 & Αλέξανδρου Πάντου, Καλλιθέα, 10163 Αθήνα). Στον εν λόγω φάκελο πρέπει να αναγράφεται "Δικαιολογητικά του Ν. 3548/2007".

Σημειώνεται ότι, όπως τονίζεται από την ΓΓΕ, τη συγκεκριμένη ημερομηνία οι εκδότες οφείλουν να έχουν καλύψει όλες τις εκκρεμότητες τους ως προς την αποστολή αντιτύπων φύλλων τους για όλο το έτος 2015.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης – Επικοινωνίας, τηλ. 210 – 9098354 (κα Γιαννακάκου).

2) Καθώς έχει προκύψει ένα θέμα με απλήρωτα τιμολόγια της ΙΝΚΑΜ προς κάποια μέλη μας (για παλαιότερες καταχωρήσεις), όσοι συνάδελφοι έχουν εκκρεμότητες με την συγκεκριμένη εταιρεία, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον συνάδελφο κ. Σπύρο Μασούρη (τηλ. 6982 - 702.943) για τυχόν περαιτέρω ενέργειες.

3) Ακόμα σας επισημαίνουμε τα εξής:

α) Στα πλαίσια της ενημέρωσης του Μητρώου μας, παρακαλούνται όσα μέλη δεν έχουν συμπληρώσει και αποστείλει τη Φόρμα Απογραφής Μέλους να το πράξουν το συντομότερο δυνατόν, καθώς με βάση τις Φόρμες που θα μας αποσταλούν θα καταρτισθεί το Μητρώο μελών στην ιστοσελίδα της Ένωσης, καθώς και η σχετική λίστα που αποστέλλουμε σε υπηρεσίες και εταιρείες.

β) Όπως έχουμε επισημάνει και σε προηγούμενα Δελτία Τύπου, το Αγγελιόσημο που λαμβάνει τα τελευταία χρόνια η Ένωση μας ολοένα και λιγοστεύει, ενώ ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος κατάργησης του. Με δεδομένο ότι για πολλά χρόνια το Αγγελιόσημο αποτελούσε ουσιαστικά το μοναδικό έσοδο της Ε.Ι.Ε.Τ., αλλά και το ότι τα τελευταία 2 χρόνια πληρώσαμε οφειλές προηγούμενων διοικήσεων, καθώς και δεδουλευμένα και αποζημιώσεις υπαλλήλων, αναπόφευκτα τα οικονομικά της Ένωσης μας βρίσκονται σήμερα σε οριακό σημείο.

Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε τους συναδέλφους που οφείλουν τη συνδρομή τους προς την Ε.Ι.Ε.Τ., για το έτος 2015, να την καταβάλουν το συντομότερο δυνατόν, καταθέτοντας στον λογαριασμό της Ένωσης (Εθνική Τράπεζα: Αριθμός Λογαριασμού: 151/ 480090-77, ΙΒΑΝ:GR4101101510000015148009077/ Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου) το ποσό των 100 ευρώ.

Μετά την εξόφληση της συνδρομής μπορούν να ζητήσουν από την Γραμματεία της Ένωσης τη σχετική απόδειξη.

Υ.Γ.: Με την ευκαιρία σας ενημερώνουμε ότι η ηλεκτρονική διεύθυνση μέσω της οποίας μπορείτε να επικοινωνείτε με την E.I.E.T., είναι: eiet@eiet.gr (η παλαιότερη: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ).

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ε.Τ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ            

Ο ΓEN. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ   ΓΑΒΡΙΗΛ ΓΑΛΑΝΟΜΑΤΗΣ

Μοιραστείτε το

Submit to Facebook
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Ιανουάριος 2016 11:44
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Τα πλεονεκτήματα της έντυπης διαφήμισης »

footer