Συνάντηση εκπροσώπων ΕΙΕΤ και ΕΣΕΤ με τον ΓΓΕ κ. Ελευθέριο Κρέτσο

  • Δεκ 18, 2015

Mε τον Γενικό Γραμματέα Επικοινωνίας κ. Ελευθέριο Κρέτσο συναντήθηκαν την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015 εκπρόσωποι των Δ.Σ. της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου (ΕΙΕΤ) και της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου (ΕΣΕΤ), στα πλαίσια της συνεργασίας των δύο Ενώσεων για την πρόσληψη άνεργων δημοσιογράφων -μέσω ειδικού προγράμματος επιδότησης- στις εβδομαδιαίες περιφερειακές εφημερίδες.

Την Ε.Ι.Ε.Τ. εκπροσώπησαν ο πρόεδρος κ. Αντώνης Μουντάκης και ο α’ αντιπρόεδρος κ. Σταύρος Μάτσης, που κατέθεσαν στον ΓΓΕ συγκεκριμένες προτάσεις, ενώ παράλληλα τόνισαν πόσο σημαντική θα είναι για πολλά μέλη της Ε.Ι.Ε.Τ. η υλοποίηση αυτού του προγράμματος, στα πλαίσια της αναβάθμισης των εντύπων τους, αλλά και την επέκταση τους στο Διαδίκτυο.

Ο κ. Κρέτσος διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των δύο Ενώσεων ότι το θέμα θα συζητηθεί εκτενέστερα σε νέα συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί εντός του επόμενου μήνα στη ΓΓΕ κι αφού έχουν εξεταστεί όλες οι παράμετροι της πρότασης της ΕΙΕΤ και της ΕΣΕΤ.

Ακόμα, ο πρόεδρος της ΕΙΕΤ κ. Μουντάκης έθεσε στον κ. Κρέτσο θέματα που απασχολούν τον εβδομαδιαίο Περιφερειακό Τύπο, επικεντρώνοντας στη μη εφαρμογή του Νόμου 2328/1995 περί κατανομής του 30% στον Περιφερειακό Τύπο, παραθέτοντας προγράμματα διαφημιστικής προβολής διαφόρων φορέων (Υπουργεία, Περιφέρειες, Δήμοι κ.α.) που εγκρίνει η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας, ωστόσο σ’ αυτά δεν περιλαμβάνονται εβδομαδιαίες εφημερίδες.

Ο πρόεδρος της Ε.Ι.Ε.Τ. επισήμανε στον κ. Κρέτσο την ανάγκη δημοσιοποίησης του απολογισμού κάθε προγράμματος που υλοποιούν οι φορείς, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η διαφάνεια και η ισοκατανομή.

                                                         

Μοιραστείτε το

Submit to Facebook
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: ΨΗΦΙΣΜΑ »

footer